Monday, December 22, 2008






Nie gambar terbaru is'ad selepas majlis aqiqah arie tu... dah botakkan rambutnya...
Abangnya sibuk je suruh ambil gambar bersama meniarap.

Kek Kukus Buah




My favourite kek ..... Kek Buah... nyum...nyum...nyum

Hasil air tanganku... resepi nie officemate yang kasi dia pun ambil dari internat. Dah tahu buat tak payah beli lagi. Kek nie mahal kalau beli harganya antara RM40-RM50 tau... My hubby kata ok... tapi tax ade kacang...memang aku tak letak badam terlupa nak beli jadi terus buat je la sebab tak saber nak mencuba. Penat juga menunggu nak masak kena kukus selama 4 jam....

Majlis Hari Lahir Puteriku - 4 thn


Sabtu (20/12/2008) kami meraikan hari lahir puteri tunggalku.... Majlisnya cuma kami adik-beradik, ipar duai - biras, sepupu dan nenek..... nak buat meriah budget-nya x ader sebab baru saje buat kenduri aqiqah untuk anak bongsu kami....buat setakat ini la ;-)....




Gambar atas tu .... abg2 sepupunya....amin naqib dan mubin, mereka dari rumah ayah nyah yang baru balik dari menunaikan haji. Alhamdulillah segalanya berjalan dengan sempurna Amin....




Nadiah bersama dengan anak abangku... Alya dan Ana.... seronok nadiah dapat hadiah dari Mak Longnya....




Manis je rupanya...setelah didandan oleh Mak Long...


Wednesday, December 17, 2008

4th birthday NADIAH

Happy Birthday to U!
Happy Birthday to U!
Happy Birthday to Nadiah!
Happy Birthday to U!

Hari nie, genaplah 4 tahun usia anak dara ku seorang ini...alhamdulillah diberi kesihatan yg baik, sihat selalu. Amin.

majlis cukur jambul

Tarikh: 09 Dec 2008

Masa: 08.30 mlm

Tempat: Lot 1013 Jln Raja Jumaat, Kg Jawa



Majlis dah lama berlalu tapi x berkesempatan jer nak update dlm blog ni ha....next n3 more pictures ok...tunggguuuuu....


Sorry la..... ini ajee yg dapat ditokok tambah gambar semasa Majlis Cukur Jambul anak bongsuku.... Gambar ini pun copyright kat my SIL < http://fariena1111.blogspot.com/ > jgn mare Sis....

Wednesday, November 19, 2008

Nadiah Nasuha New Image

Nadiah Nasuha New Image..... what happen!!!!! sayangnya.
akhirnya pendek jua rambut anak daraku... bukannya apa senang bila DIA dah sekolah nanti, taklah ayah dan ibu kelam-kabut dahlah nak ikat rambut tu ikut mood dia "kakak tak nak ikat la..." klu dah katanya A, A lah kena ikut, kalau tidak menjeritlah dia....
Tapi sweet juga anak ibu nie...kan...

Tuesday, November 18, 2008

Food Court JJ Bukit Tinggi - 13 Nov 2008

Gambar nie...aku ambil sewaktu membawa anak2ku berjln ke JJ Bukit Ting di Food Court...kesian yg BB aku tinggalkan...Tak pa nanti Is'ad dah besar ibu bawak pulak...
Dah lama ibu dan ayah tak bawak jln2kan....Abang Aiman yang paling seronok...katanya " dah lama tak pegi jln2...."dan katanya lagi "ayah dah lama kita tak pegi IOI Mall, rindu nak main kuda pusing2"

Aku dan suami bawa anak2 sebab Aiman dapat No.1 peperiksaan sek.keb.sri andalas tapi sek. agama dapat no.17 merosot...sebab demam waktu tuh...tp tak apa janji peratusnyer memuaskan...Alhamdulillah semoga kekal "kecerdikan" Amin....

Nie anak dara ku...die memang manja giler dengan ayahnyer...semua kata2nyer diikuti...geramnyer aku. Dialah satu2nyer anak perempuan yang lain2 hero pujaan hatiku....

Monday, November 17, 2008

Is'ad dah meniarap

Hehehehe Is'ad dah boleh meniarap la...sendiri buat tau..tiada pertolongan sesiapa pun. Bestnyer! Pada hal baru 3 bulan plus nie.


Thursday, October 30, 2008

Nadiah Nasuha...tahun 2007







Is'ad lagi n lagi...




Muhamad Is'ad Ilyas

SWEET DREAM

Di Pagi Raya 2008

Aiman n Nadiah
Nadiah, Aiman & Firas

Nadiah & Aiman

Firas Fazari

Ala Nadiah tak tgk lak..heheheh

Wednesday, October 29, 2008

Keluargaku




Anakku





Aiman & Ilyas


Abang yg penyayang nie....