Thursday, July 30, 2009

Kerja vs Kerja

Morning, apa ceritanya... tak tahu nak mengambarkan betapa banyak kerjanya pada ketika ini. Dahlah kerja sendiri berlambak nie lagi nak kena replace kerja orang. Nak cakap tak boleh buat mana boleh sebab nie atas arahan Pengerusi sendiri. PA_nya dah cuti awal untuk menunggu masa je nie bersalin, menangis aku dibuatnya nie baru seminggu ganti kerja_nya. Nak kejar-kejar buat kerja sendiri, kalau boss aku keluar pergi jumpa orang aku jadi TENSION sebab big boss nak cheque_lah, prepare PV_lah, lepas tu prepare surat itu-surat ini nak jam-jam tu jugak memang giler dibuatnya... Balik semalam memang dah pening kepala aku dibuatnya malam tadi aku dah telan 2 biji panadol, sampai makan pun tak lalu... Suruh ambil staff entah bila nak ambil agaknya...!!!

Friday, July 24, 2009

Hj Bakri Birthday

Happy Birthday Ayah... Hari ini genap umur ayah 65 tahun, alhamdulillah sihat. Tak ada apa yang dapat ku balas segala pengorbanan yang ayah telah curahkan pada kami adik beradik hanya doa saja yang mungkin dapat kami balaskan. Ayah memang tak pernah pukul kami adik beradik (seingat aku la... cuma Ibu je yang selalu pukul kami waktu kami kecil sebab degil) kalau marah pun cuma bising je mulutnya. Bila ku tatap wajahnya sayu je hati nie.... entah tak terkata........???????????????

Tuesday, July 21, 2009

Hujan Rahmat

Salam tengahari, mataku dah mula menggantuk, perutku pula sedang mendendangkan lagu, Tolonglah lapar pulak kurasakan. Kenapa tidaknya sebab kat area port klang tengah hujan lebat nie dari pagi tadi, pukul 9:00 pagi hujan dah mula renyai-renyai (nasib baiklah sampai awal sebab keretaku air-cond rosak) hinggalah saat nie lebat tak terkata. Andalas klang pun yang pasti hujan lebat. Habislah kain bajuku tempias dek hujan. Bagus jugak tak payah siram bunga balik karang...
Apa yang boleh kukata saat ini Hujan itu satu Rahmat dari Allah S.W.T. Bila cuaca panas terik kita pasti berkata bilalah nak hujankan!
Gambar nie aku ambil dari tingkat atas office_lah, sure rehat nie tak boleh keluar. Duduklah dalam office kejung dibuatnya. Memang menggantuk giler!!!

Monday, July 20, 2009

rezeki

Selamat pagi semua... hari ini sudah start minggu yang baru, apa macam ada seronok tak? ke ada yang sedang menghitung hari untuk GAJI... kalau ada samalah kita. tulah kita siapa yang kerja makan gaji bila tiba tika dan waktunya mesti tak sabar2 nak menghitung harinya.

Anyway hari ini kiranya jimatlah saya untuk keluarkan duit untuk beli sarapan, makan tengahari sebab ada orang belanja siap buatkan cekodok ikan bilis, sambal ikan bilis, ayam masak merah dan kari ayam serta pulut kuning. Tuan punya badan cakap memang dah pasang niat nak buat semua tu kalau dapat rumah kos rendah kat K.L. So kita kasi Balun_lah... Apa-apa pun terima kasih daun keladi, kalau ada niat lagi, jangan lupa bawa lagi.

Tuesday, July 14, 2009

BUNGA

Salam semua, hari nie pagi-pagi lagi dah ku pamerkan bunga bonsai, yang setelah sekian lama aku kirim dengan my SIL, dah ku bilang memang dia seorang yang rajin berjalan-jalan dihujung minggu. Mereka sekeluarga pergi beli kat Subang, kalau aku ajak mr. hubby mesti dia malas sebab jauh, lagi satu sebab nanti dengan kerenah baby (cuma alasan je). Thanks SIS
Gambar yang nie pulak, my new collection baru tanam ahad lepas nie. Selepas pergi kenduri kahwin singgah pergi rumah my SIL (sebelah mr. hubby) minta bunga nie (takku tahu apa nama bunganya) tengok cantik je terus minta, tapi kalau tak silap memang ramai orang yang menanamnya. Bila dapat je bunga tu terus pergi beli pasu dengan tanah sekali tapi kita orang pergi dekat-dekat je, dekat dengan area rumahlah. Sebelah kanan tu mr. hubby tanam, dan yang kiri tu I_lah yang tanamnya. Kita orang saja nak tengok bunga siapa yang akan hidup subur serta rimbun nanti.


Saturday, July 11, 2009

Your Are The Best

Award n tag (2 in 1) Pakej .....
Terima kasih kepadaFariena kakak iparku
1• Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award. Fariena ialah...
i) pada ketika dulu I cuma panggil Ina walaupun Kakak Ipar sebab tua I setahun, tapi my mom marah sebab pangkat Kakak panggil je (ketika tu my SIL tak kisah pun)
ii) yang mengajar tentang blogger nie, dia yang banyak tolong untuk menokok tambah blog I
iii) rajin jugak melayan karenah I, Kak Ina jom kita pergi sana... pergi sini.. Kak Ina said : OK je...
iv) dah pandai buat chesse kek
v) setahu I, Kak Ina nie memang suka berjalan

2. Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies
i) pada ketika dulu memang lebih suka mengemas dari memasak tapi sekarang dah boleh memasuk buat kuih, kek cuma memang tak suka menjahit
ii) anak ke-2 dari 6 adik beradik
iii) mendirikan rumahtangga ketika usia 23 tahun, dan mempunyai anak yang sulung ketika usia 24 tahun
iv) pada ketika ini mempunyai 4 cahayamata (aiman 9 thn, nadiah 5 thn, firas 3 thn, is'ad 11 bln)
v) masih bekerja
vi) nak kena belajar banyak pekara tentang ilmu2 dunia & akhirat.
3. Pick your ten (10) most deserving receipients and describe them.
k ina - kakak ipar... isteri abangku yang sulung Mohd Farizal
sall - kawan kakak ipar nice person
syafinaz - kenalan dalam blog
4• Leave a comment on the receipients’ blog to tell them they’ve been tagged. To all above...rajin² lah buat yer....
5• Paste the award badge in your sidebar. Nanti I rujuk kat my pakar computer...

SABTU HARI BORING

Bosannya aku hari nie, kebanyakkan orang dah tak kerja pada hari sabtu tapi katakan tidak untuk Company aku.. so boring., kenalah jugak ku gagah diri untuk pergi kerja, bila sudah sampai kena pulak menapak anak tangga hingga ke tingkat 4. Apa lagi yang kena buat terpaksa juga mengadap PC buat kerja tapi buat kerja lain. Bilalah agaknya Company aku nak buat macam Company orang lain cuti pada hari sabtu tak pun ikut turn. Nie mesti lambat rasanya jam nak berputar ke pukul 1 tghari ibarat macam bekerja pada hari biasa je. SO BOSAN

Tuesday, July 07, 2009

SMILE

Thanks a lot to my SIL kerana rajin beri award kat I;
1. Kenapa korang rasa korang patut dapat award nie? Ntah la yer...dah orang nak bagi...terima jer lah kan & maybe memang suka SMILE kot!!!
2. Ucapkan penghargaan korang pada sapa setelah terima award ini? TERIMA KASIH kepada ROSLINA sebab sudi bagi ANN award yang cantik ini.
3. Korang wajib bagi 10 orang penerima award ini pulak? Akan tetapi siapa lagi nak kena yek!
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Monday, July 06, 2009

Cuti Je...

Salam semua, bila penyakit dah datang memang malas nak up-date blog nie... hari ini memang me fully jadi housewife sebab asyik cuti je dari Jumaat hingga_lah hari ini. Bukannya apa sebab my mom & my dad pergi Melaka menghantar adik yg bongsu pergi IKBN. Siapa pulak yang nak menjaga anak-anakku so cutilah... Actually cakap dengan boss EL sebab takut nak apply awal-awal tu yang SMS je (licik tak dah biasa buat pun). Apa lagi buat house keeping_lah kat rumah tu., membasuh apa yang patut dan yang paling penting kasi BALUN. Rasa seronok juga sebab melayan anak-anak nie, pergi ambil sekolah, hantar ke sekolah tapi dengan syarat Baby tak ada hantarlah kat rumah Penjaga. Jap lagi nak sediakan makan malam pulak..

Wednesday, July 01, 2009

BEST BLOG


Now I have to follow the rules and the rules are : -
1) Accept the award, post it on your blog together with the name of the person who has granted the award and his or her blog link.

Thanks to ROSLINA which forward the award from hasue... Thanks a lot friends..
2) Pass the award to 15 other blogs that you’ve newly discovered. Remember to contact the bloggers to let them know they have been chosen for this award.
no need_lah coz dah ada yg kena TAG
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.